Hoppa till innehåll

Restaurangchefens vintips

    Restaurangchefens vintips – en kärleksfull kram i vintermörkret

    När nu vintern saktar börjar lämna oss sitt kalla mörker finns det få saker som skänker så mycket glädje som ett riktigt gott glas vin. Och det är med både värme och kärlek jag vill dela med mig av mitt alldeles speciella tips – ett vin som alltid får mig att le och känna mig omfamnad av livets små njutningar.

    Min stora passion är zinfandel, och därför vill jag presentera en av mina favoriter: Apothic Red. Det är ett vin som verkligen talar till hjärtat – en harmonisk blandning av zinfandel, merlot, syrah och cabernet sauvignon, med druvor som mognat under Kaliforniens generösa sol. Där, på västkustens sluttningar, får druvorna växa i ett perfekt samspel mellan solens värme och de mjuka, svalkande briserna från Stillahavet. Resultatet? Ett vin fyllt av liv, kärlek och karaktär.

    När du smakar på Apothic Red möts du av en explosion av smaker som dansar på tungan. Här finns de fylliga, fruktiga tonerna av blåbär och björnbär, sammetsmjuka inslag av vanilj och choklad, och en varm, kärleksfull fatkaraktär som dröjer sig kvar – precis som ett minne du aldrig vill släppa taget om. Fatkaraktären, som kommer från lagringen med franska ekstavar, ger vinet en extra dimension av djup och värme som känns som en trygg kram.

    Det här är ett vin som passar lika bra för en mysig kväll i soffan som till en härlig middag. Det gör sig fantastiskt till rätter av lamm och nötkött, men våga gärna kombinera det med något lite kryddigare – det är en kärlekshistoria i sig.

    Vill du testa något riktigt speciellt?

    Mitt personliga tips är att kyla vinet något mer än vanligt, till cirka 10 grader, och avnjuta det till sushi. Syran i riset och den lilla hettan från wasabin (jag brukar hoppa över sojan för att låta vinets smaker komma fram) skapar en oväntad och magisk kombination. Det är som att upptäcka en ny sida av en gammal vän – en kärlek som bara växer.

    Så låt Apothic Red bli din följeslagare i vintermörkret.